Az én szótáramban a Nő  határozott, céltudatos, nyitott az új dolgok fele, gondoskodó, családcentrikus, optimista, ápolt, stílusos, vonzó, izgalmas,intelligens, kitartó, türelmes, rejtélyes, jó időbeosztó, humoros és probléma megoldó.

Kicsit feltettem a mércét, tudom...

Napjainkban NŐnek lenni nem kis feladat. A társadalom, a környezet, a családi háttér, a párkapcsolat mind mind befolyásoló tényezők. Van egy megfelelési kényszerünk,  másnak megfelelni, más kedvébe járni, ami által csorbul az egyéniség.

Fotó forrás: www.gazdagnok.hu

Vegyük sorjában a legalapvetőbb fogalmakat

A Nő már kiskorában  a szépre, a gondoskodásra van nevelve: rózsaszín, lila, piros ruhák,  kiegészítők, babázás, főzőcskézés. Ekkor  tevődnek le az alapok. Ezután az óvoda, az iskola játszik fontos szerepet. Itt jön be a nagyobb lányok stílusának, viselkedésének a majmolása, a trendek követése, kitűnés a közösségből, a másik fél figyelemfelkeltése.

Ahogy telnek az évek a kislányból  NŐ lesz. Megannyi szerepnek kell eleget tenni.

Párkapcsolat

Az ember társas lény, vágyik arra megtalálja a párját, azt az embert aki kiegészíti . Napjainban egyre kevesebb a kiegyensúlyozott, boldog, harmonikus párkapcsolat.  Jól mondják, hogy egy párkapcsolat nagyban függ a Nőtől. Van egy kifejezés: A férfi a fej, a nő a nyak. A fej arra fordul amerre a nyak irányítja. A Nő, ahogy kezeli a Férfit, ahogy lereagál egyes szituációt az határozza meg a kapcsolatukat. Mi Nők, mindig mindent agyonkomplikálunk, ezzel ellentétbe a Férfiak frappánsabban egyszerűebben oldanak meg helyzeteket. A Nő mikor elkezd agyalni, teóriákat gyártani Isten segítse meg a  Férfiakat túlélni mindeztJ, hogy tudják kellő higgadtsággal lereagálni.  Legtöbbször a kommunikáció hiánya rombolja szét a kapcsolatokat.

Szeretetnyelv

Nekünk Nőknek mást jelent a boldogság.  Nem erőltethetjük párunkra a mi elképzeléseinket. Megkell értenünk  a mellettünk levő Férfi Szeretetnyelvét: ő mit szeretne, mitől érzi jól magát,  tiszteletbe kell tartanunk a magánszféráját. Ha hajlandóak vagyunk kompromisszumra akkor sokkal gördülő mentesebb   a kapcsolatunk.

Kitartás, határozottság

Egy Nő legyen magabiztos és határozott.  Tudja, hogy mit akar, legyen céltudatos és merész. Egy erős Nő képét adja magáról, akire felnéz a környezete. Álljon ki döntése mellett, bármi áron és vállalja tettének a következményét.  Régebben a Nők sokkal kitartóabbak voltak. Persze mindenki mondhatja az más világ volt, más igények, lehetőségek, más mentalítás. Mégis valahol ezelőtt is a párkapcsolat alapja ugyanaz volt mint napjainkban. Ami megromlott nem eldobták, hanem megjavították. Többet dolgoztak az “ügyön” mint manapság, a gyerekek érdekében.  Azzal is egyetértek, hogy ami nem megy azt nem jó erőltetni, viszont egy-két próbát, erőfeszítést  megér tenni érte. Dolgozni kell egy kapcsolaton, meg kell érnie bizonyos helyzetek normális lereagálására. DE!Mindkét félnek kell akarni.

Összekapcsolva a régi felfogást a maival, a híres francia divattervezőnő Coco Chanel gondolatait osztom meg.

Coco Chanel (Saumur, 1883. augusztus 19. – Párizs, 1971. január 10., )  forradalmasította a nők öltözködését, megváltoztatta a divatot és történelmet írt kollekcióival, melyek azóta igazi legendává váltak. A híres francia divattervezőnő azonban nemcsak különleges ruháiról, terveiről volt híres, hanem egy-egy, azóta már szállóigévé vált mondásáról is.

1. „Ahhoz, hogy valaki pótolhatatlan lehessen különlegesnek is kell lennie!”

2. „Húszévesen az arcodat a természettől kapod. Harmincéves korodra az arcod vonásait már az élet formálja, de ötvenévesen már azt az arc lesz a tiéd, amit megérdemelsz.”

3. „A divat múlandó, a stílus örök.”

4. „Hova kell a parfümöt fújni – kérdezte tőlem egyszer egy fiatal nő. Azt válaszoltam neki, hogy oda, ahova csókot szeretne kapni.”

5. „Egy lánynak két dolognak kell lenni: előkelőnek és mesésnek.”

6. „Öltözz rongyosan, és a ruhára fognak emlékezni; öltözz kifogástalanul és a nő emléke marad meg bennük.”

7. „Ékítés, micsoda tudomány. Szépség, micsoda fegyver. Szerénység, micsoda elegancia.”

8. „Nincs idő az unalmas monotonitásra. Csak a munkára és a szerelemre van idő, semmi másra.”

9. „Nem értem, hogy egy nő hogyan hagyhatja el a házat anélkül, hogy egy kicsit rendbe szedné magát – még akkor is, ha csak illendőségből. Hiszen sosem tudhatja, hogy nem aznap randevúzik-e a végzetével. És ha már a sors úgy akarja, akkor jobb, ha csinosan néz szembe a végzettel.”

10. „A legszebb szín a világon az, amelytől szépnek érzed magad.”

Forrás: LDN Fashion

Lám, lám mennyire aktuális most is!

Pár tanács Tőlem Neked!

  • Egy Nő legyen lelkes, élettel teli, vidám, mosolyogjon! Legyen kisugárzása!
  • Gondolkodjon pozitívan!
  • Vallom, amit kisugárzunk környezetünk fele,  ahogy gondolkodunk, ahogy beszélünk, ahogy viselkedünk az vissza hat ránk. Ebből alakul ki a mi kis világunk. Teremtsd szebbé, harmonikussá környezetedet!  
  • Ne a divat szerint élj, hanem légy egyéniség! Folyamatosan fejleszd magad!
  •  Keresd meg azt a tulajdonságodat, amiben jó vagy és építkezzél rá! Mindenki jó valamiben, mindenkit az Isten egy különleges adottsággal teremtett.
  • Légy egyedi!Vállald önmagad!
  • Sportolj, olvass sokat!
  • Legyen egy egészséges énképed!
  • Ne a problémán rágódj, hanem a megoldásán! Ne komplikáld túl a dolgokat!
  • Egy Nő szépségét nem a fizikai adottságai határozzák meg, hanem a kisugárzása.  A szemében rejlő csillogás és energiája.

És

Akkor egy röpke levél

Kedves Férfiak,

Tiszteljétek a NŐT!Annyi szerepnek kell eleget tenni: jó anya, feleség, vonzó nőnek egyaránt kell lenni. Ebben a rohanó világban nem könnyű ám! Tudjátok, akkor vagytok igazán belevaló csávók, ha felemelitek a NŐT. Na, ez a kihívás! Lepjétek meg kedveseteket, tegyetek feléjük apró  gesztusokat!  Nem kell nagy dolgot! Hallgassátok meg őket türelemmel!

Mutassátok ki, hogy Ő egy értékes kincs számotokra. Szeressétek a Nőt! :)