Sokunknak ismerősen cseng e főcím, egy közkedvelt énekesnő Harangozó Teri dala.

forrás:http://boldogsagprogram.hu/boldogsagprogram/a-boldogsag-boldogsagot-vonz

Mit is jelent boldognak lenni. Mi a boldogság fogalma?

Mindenkinek mást jelent a boldogság.Egy gyermek kiegyensúlyozott és egészséges felnőtté válik ha, harmonikus légkörű családban nő fel, ahol az édesanya, édesapa boldog. Életünk során számos  impulzus ér bennünket, amely befolyásolja  kedélyünket...Gondolkodásunktól, ezeknek a lereagálásától függ, mennyire tudjuk kezelni problémáinkat .

Hozzuk ki a rosszból is a jót, ahogy a yin yang is utal: minden jóban kicsi rossz, minden rosszban kicsi jó.

De!Legyünk derűsek, próbáljunk jó kedvűnek lenni.

Ha az ember azt csinálja amit szeret, az boldogság, ha hivatása a munkája, az boldogság.

Néha türelmetlenségünk miatt elkerül a boldogság. Ebbe a stresszes világban főleg, keveset nevetünk..A boldogságot nem lehet erőltetni, nem szabad rágörcsölni. Akkor történik meg ez a folyamat, amikor az ember laza, engedi hogy elméjét, testét átjárja a boldogság.

Egy jó parfüm, egy finom csokoládé, egy jó koncert,

maga az élmény  boldogságot okoz.  Az ember akkor boldog, ha látja a körülőtte lévők is jól érezik magukat. Mindennap úgy éljünk, hogy megtaláljuk a pillanatnyi örömöt, nyitottnak kell lenni. Ha nyitottak vagyunk akkor megtaláljuk.

Az ember számára a boldogság az amikor belső fejlődésén megy át, a tartós öröm. Azt mondják mindenki maga kovácsolja a boldogságát. Amennyi energiát belefektetünk ,annyit kapunk vissza.Saját magunkban kell felépitenünk a boldogságot, ha a környezetünkre bizzuk, csalódás ér bennünket.

Ez

Egy fejleszthető, fokozható képesség,amely erőfeszitést, energiát igényel. Rendszerességet kell kialakitani életünkben.

A kedvesség napi gyakorolása, pozitiv visszajelzés, hála adás boldogságot okoz.Ha megpróbáljuk a pillanatot megélni maximálisan, intenzivebben  boldogabbak leszünk. Ez lehet tudatos és ösztönös.

Megkell találnunk azt az eszközt, azt a módszert, amely által harmonikusakká tudunk válni. Azok az emberek akik pozítiv felfogásúak, boldogabbak és többet élnek.

A boldogság erősiti önbizalmunkat. Hálásnak kell lennünk mindenért, a szürke hétköznapokat értékelni kell. Őszinte, tiszta lélekkel nyitsunk embertársaink felé, mivel azt kapjuk vissza amit adunk. Pozitiv érzéseket merjük tudatosan előhívni magunkból!

Minden reggel ébredjünk pozítiv gondolatokkal, ezeket erősitsük meg és gyakoroljuk rendszeresen!

Mosolygós Szép Napot Mindenkinek!

:) :) :)